Προς: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε, protothemaonline@gmail.com, Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 68 34 444 FAX: 210 68 92 778, συντάκτη άρθρου Μανώλη Bάϊα Θέμα: Ανακριβές δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line

2010-04-20 00:00

ΦΙΛΕ ΚΥΝΗΓΕ ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ !!!!

Σύλλογος Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών.

Έδρα : Άγ. Ιωάννης Ρέντης

e-mail Συλλόγου: seskf2009@gmail.com

Ρέντης 20 / 04 / 2010

Αρ. Πρωτοκόλλου: 36/10

Προς: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε, protothemaonline@gmail.com, Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 68 34 444 FAX: 210 68 92 778, συντάκτη άρθρου Μανώλη Bάϊα

Θέμα: Ανακριβές δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line

 

Αξιότιμε κ.Μανώλη Bάϊα κ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line, Σε δημοσίευμα σας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line , την Παρασκευή16/04/2010, ώρα 15:50, με τίτλο «Δηλητηρίασαν έξι αλεπούδες στη Μεσσηνία» αναφερθήκατε στο αποτρόπαιο θέαμα έξη άψυχων αλεπούδων στο οποίο βρέθηκε μια παρέα φίλων που έκαναν βόλτα για να απολαύσουν την εξοχή στην περιοχή της Βέργας Μεσσηνίας ( https://www.protothema.gr/environment/article/?aid=66010).

Σας συγχαίρουμε για την ανάδειξη του εγκλήματος αυτού που καταδικάζουμε και εμείς σαν ΣΕΣΚΦ όμως στο δημοσίευμά σας, υπάρχει μια λανθασμένη αναφορά σχετικά με την αλεπού μιας και σημειώνεται από εσάς στο τέλος του άρθρου ότι οι αλεπούδες είναι προστατευόμενο είδος και η θανάτωσή τους τιμωρείται αυστηρά.

Για την απόδοση της αλήθειας η αλεπού ποτέ δεν ήταν προστατευόμενο είδος στην ελληνική πανίδα και η θανάτωσή της ουδέποτε τιμωρείταν αυστηρά, αντίθετα ο νόμος της θήρας την εντάσει στον ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ, που επισυνάπτεται στην αρ. πρ. 103382/2740/04-08-2009 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το κυνήγι της Αλεπούς (Vulpes vulpes) επιτρέπεται από 15/9 έως 28/2 όλες τις μέρες και χωρίς περιορισμό θηρευωμένων ατόμων ανά κυνηγό.

Παλιότερα μάλιστα ανήκε στα επιβλαβή και δινόταν και μικρή χρηματική αμοιβή για την δίωξη της. Σήμερα είναι ευρύτατα γνωστό ότι μαζί με τα κορακοειδή, ο αριθμός της έχει αυξηθεί αρκετά.

Δυστυχώς όμως η ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία δεν επιτρέπει τον έλεγχο της αλεπούς με άλλα μέσα πλην του κυνηγίου της, με αποτέλεσμα ο υπερπληθυσμός του είδους να δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Έτσι ωθείται ο κάθε πολίτης που αντιμετωπίζει πρόβλημα - έμμεσο ή άμεσο - να αναλάβει πρωτοβουλίες συχνά λανθασμένες και παράνομες για την καταπολέμηση της, που πολλές φορές οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις, όπως ανεξέλεγκτη τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων με δυσμενείς επιπτώσεις στην άγρια πανίδα (αρκούδες, λύκους, πτωματοφάγα πτηνά κλπ) και τους σκύλους εργασίας (ποιμενικούς, κυνηγετικούς κλπ).

Εμείς σαν ΣΕΣΚΦ καταδικάζουμε τις πρωτοβουλίες αυτές που έχουν μόνο αρνητικό αποτέλεσμα για την προστασία της άγριας πανίδας και για τους τετράποδους φίλους μας ενώ ταυτόχρονα ζητάμε να λαμβάνονται αποφάσεις μετά από ενημέρωση και συμφωνία των εμπλεκόμενων φορέων (Υπουργείο Γεωργίας, αγρότες, κτηνοτρόφοι, κυνηγοί ,κ.α)ώστε αν διαπιστωθεί ότι χρειάζεται έλεγχος του πληθυσμού της αλεπούς, να βρεθεί ένας παραδεκτός και νόμιμος τρόπος άσκησης του που δεν θα οδηγεί σε ακραίες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Περιμένουμε από σας κ. Μανώλη Bάϊα και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line που χαρακτηρίζεται από ευθύνη και αντικειμενικότητα απέναντι στο αναγνωστικό κοινό της σε ότι αφορά τις ειδήσεις που αναδεικνύει, να διορθώσετε το άρθρο σας προς το ορθό ότι οι αλεπούδες δεν είναι προστατευόμενο είδος και η θανάτωσή τους δεν τιμωρείται από την ελληνική δικαιοσύνη.

 

Με εκτίμηση,

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Πρόεδρος : Κρανίτης Ιωάννης

Αντιπρόεδρος : Νούτσος Νικόλαος

Γ. Γραμματέας : Κατσιγιάννης Βασίλειος

 

www.easy-hit-counter.com

© Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009