Προς: Γραφείο του ΠΑΣΟΚ Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας στο γραφείο του ΠΑΣΟΚ για την κυρ. Δραγώνα Θάλια

2009-02-08 00:00

ΦΙΛΕ ΚΥΝΗΓΕ ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ !!!!

 

Σύλλογος Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών.

Έδρα : Άγ. Ιωάννης Ρέντης

e-mail Συλλόγου: seskf2009@gmail.com

Ρέντης 08 / 02 / 2009

Αρ. Πρωτοκόλλου: 02/09

Προς: Γραφείο του ΠΑΣΟΚ

Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας στο γραφείο του ΠΑΣΟΚ για την κυρ. Δραγώνα Θάλια

 

Κύριοι Σχετικά με την ερώτηση της βουλευτού σας κυρίας Θάλειας Δραγώνα, που αφορά σε εκπομπή κυνηγετικού περιεχομένου που προβάλοταν στην ΕΤ3 και δημοσιεύτηκε ως εξής:

"Για «απαράδεκτη προσέγγιση του φυσικού περιβάλλοντος» καταγγέλλει την κρατική ΕΤ3 η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Θάλεια Δραγώνα με αφορμή την προβολή της εκπομπής «Η Οδύσσεια του Κυνηγιού» αλλά και παραστάσεων τσίρκου.

Παράλληλα ερωτά τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο αν είναι η εκπομπή συμβατή με τις θέσεις της πολιτείας για το περιβάλλον καθώς περιλαμβάνει χρήση βασανισμένων ζώων ή προωθεί το κυνήγι.

Σύμφωνα με την κ. Δραγώνα η εκπομπή της ΕΤ3 «συστηματικά προβάλλει και ωραιοποιεί την εχθρική για το φυσικό περιβάλλον πρακτική του κυνηγιού. Μυεί τους θεατές στο κυνήγι και τους «εκπαιδεύει» στις τεχνικές του, εξοικοιώνοντας τους ταυτόχρονα στο θέαμα τραυματισμένων από τα σκάγια των κυνηγών - παρουσιαστών της εκπομπής ζώων, τα οποία γίνονται αντικείμενο ψυχρής κακοποίησης, ακόμη και λίγο πριν ξεψυχήσουν».

Αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καταγγελιών για προβολή από το ίδιο κανάλι παραστάσεων τσίρκου, όπου εκτός από ακροβατικά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, περιέχονται και σόου με ζώα.

Είναι γνωστό πλέον σήμερα ότι τα άγρια αυτά ζώα έχουν υποστεί σκληρό βασανισμό επί μήνες για να πετύχουν οι «εκπαιδευτές» τους τις ξένες προς τη φύση τους κινήσεις και συμπεριφορές που εκτελούν κατά τη διάρκεια των προβαλλόμενων σόου.

Σε πολλές χώρες της Ε.Ε. απαγορεύεται οι παραστάσεις τσίρκου να περιλαμβάνουν χρήση ζώων και είναι αυξανόμενος ο αριθμός των ελλήνων πολιτών και ΜΚΟ που απαιτούν να προβλεφθεί το ίδιο και στη χώρα μας.

Οι έλληνες φορολογούμενοι μέσω των αποφάσεων της ΕΤ3, καταλήγει η κ. Δραγώνα, όχι μόνο χρηματοδοτούν τα τσίρκα που προβάλλονται (επομένως και την συνέχιση της απάνθρωπης πρακτικής του βασανισμού ζώων), αλλά «εκπαιδεύουν» και τη νέα γενιά να θεωρεί ένα άγριο ζώο ως «πράγμα», που είναι θεμιτό να υποστεί οποιοδήποτε εξευτελισμό και βασανισμό προκειμένου να μας «διασκεδάσει».

" Θα ήθελα να ρωτήσω ευθέως το κόμμα σας, αν ως κυνηγός και με την διαφαινόμενη νίκη σας στις επόμενες εκλογές θα αντιμετωπιστώ ως βάρβαρος εχθρός του περιβάλλοντος;

Η επίσημη γνώμη και άποψή σας για μια νόμιμη κατά το Ελληνικό κράτος διαδικασία (αυτή του κυνηγιού δλδ) είναι ότι είναι εχθρική προς το περιβάλλον; Θεωρείται σωστό να χαρακτηρίζετε έτσι μια παράδοση που χάνεται στο βάθος των αιώνων (αν μη τι άλλο υπάρχει και Ξενοφώντας με τον "Κυνηγετικό" αλλά και οι αναφορές του Όμηρου στο κυνήγι);

 

Με εκτίμηση : Σύλλογος Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών & Φυσιολατρών.

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Πρόεδρος : Κρανίτης Ιωάννης

Αντιπρόεδρος : Νούτσος Νικόλαος

Γ.Γραμματέας : Κατσιγιάννης Βασίλειος

 

www.easy-hit-counter.com

 © Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009