Κ.Σ. Αργοστολίου ΕΚΛΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

2009-08-30 00:00

ΦΙΛΕ ΚΥΝΗΓΕ ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ !!!!

 

Κ.Σ. Αργοστολίου

ΕΚΛΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

 

Αγαπητοί φίλοι κυνηγοί, βρισκόμαστε στην αρχή της κυνηγετικής περιόδου 2009 - 2010. Με το παρόν φυλλάδιο, πιστεύω ότι θα σας δώσω τις απαραίτητες πληροφορίες και ερεθίσματα ώστε να ασκήσετε νομίμως και ευσυνείδητα το δικαίωμα σας στην άσκηση θήρας (κυνήγι).

Ήδη το κυνήγι έχει ξεκινήσει βάσει των αποφάσεων των ρυθμιστικών διατάξεων περί θήρας. Σκοπός όλων των κυνηγών πρέπει να είναι η ψυχαγωγία, η άθληση, η επαφή με τη φύση και το ευρύτερο περιβάλλον.

Το κυνήγι δεν είναι δραστηριότητα κάρπωσης θηραμάτων για λόγους σίτισης, όπως ήταν άλλοτε!

Παρ' όλα αυτά, ακόμα και στις μέρες μας ένα μέρος του κυνηγετικού κόσμου (πανελληνίως) αντιλαμβάνεται διαφορετικά την κυνηγετική δραστηριότητα.

Αναφέρομαι σε αυτούς που δεν έχουν κυνηγετική παιδία, γνώσεις, κοινωνική αγωγή και προβαίνουν σε απαράδεκτες ενέργειες λαθροθηρίας και επιδειξιμανίας κάρπωσης θηραμάτων.

Αναφέρομαι σε αυτούς που δεν τηρούν τους νόμους και τις εκάστοτε αποφάσεις των αρμοδίων Υπουργείων και των Δ/νσεων Δασών. Σε αυτούς που βλέπουν τα αρμόδια όργανα που εποπτεύουν το κυνήγι και τη φύση, ως εχθρούς και διώκτες τους.

Σε αυτούς που σκαρφίζονται ποικιλοτρόπως δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τις ενέργειες τους.

Σας πληροφορώ, ότι οι νόμοι και οι αποφάσεις του κράτους είναι σαφείς.

Εννοούν ξεκάθαρα ότι η φύση ανήκει σε όλους και η σωστή διαχείρισή της είναι ζητούμενο και υποχρέωση όλων μας.

Η σιωπή, η αδιαφορία και η συγκάλυψη είναι ΕΝΟΧΗ.

Επιπλήξτε τους γνωστούς - άγνωστους παράνομους και καταγγείλετε αυτούς στις αρμόδιες αρχές.

Οι παράνομοι και οι λαθροθήρες καρπώνονται τα δικά σας θηράματα.

Εις βάρος σας, κερδοσκοπούν και χλευάζουν εσάς που είστε νόμιμοι και τυπικοί στο κυνήγι σας.

Φίλοι κυνηγοί αναλάβατε δράση, αντιδράστε στα κακώς κείμενα, μη σιωπάτε και συνάμα συγκαλύπτετε. Η τύχη της φύσης και της άγριας ζωής είναι στα χέρια σας! Σκεφτείτε & Πράξτε ευσυνείδητα.

Η θηροφυλακή θα κάνει αυτά που πρέπει και μπορεί εντός των πλαισίων του νόμου και των αποφάσεων.

Όσον αφορά τη νομοθεσία των περί θήρας διατάξεων σας πληροφορώ ότι οι περισσότερες παραβάσεις εμπίπτουν στην αυτόφωρη διαδικασία με τις ανάλογες συνέπειες (κατασχέσεις όπλου, θηραμάτων, εξοπλισμού, άδειας θήρας και ενίοτε του οχήματος συν την ανάλογη ποινή).

Προσωπικά δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να συλλαμβάνω και να παραπέμπω στη δικαιοσύνη φίλους κυνηγούς - συμπολίτες.

Επιθυμώ μια καλή συνεργασία και σχέση, καθώς και την κατανόηση σας κατά τους υπηρεσιακούς ελέγχους.

Οι συστάσεις μου δεν έχουν προσβλητικό χαρακτήρα, αλλά μόνο ενημερωτικό - συμβουλευτικό.

Ο χρόνος μιας διαδικασίας ελέγχου είναι πολύ σύντομος και δεν σας σπαταλάει πολύτιμο χρόνο, ούτε σας προσβάλλει.

Συμμεριστείτε και τη δική μας επαγγελματική υποχρέωση! Να έχετε ΠΑΝΤΑ μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα ( άδεια κυνηγιού ή ταυτότητα, δελτίο κατοχής όπλου και την απόδειξη του κυνηγετικού συλλόγου).

Τα όπλα σας να είναι νόμιμα και να φέρουν - δέχονται μέχρι τρία (3) φυσίγγια.

Μη Σκοτώνετε (θηρεύετε) άγρια ζώα και πουλιά που δεν επιτρέπεται (Γεράκια, Δεκαοχτούρες, Τσαλαπετεινούς, Συκοφάγους, Χελιδόνια ) και όλα όσα δεν είναι θηράματα βάσει της εκάστοτε ρυθμιστικής διάταξης θήρας.

Ασκείτε τη θήρα με ασφάλεια και σεβασμό προς τους άλλους πολίτες και την περιουσία τους! Επιδείξτε σε φίλους και γνωστούς την κυνηγετικής σας παιδεία και τον σεβασμό σας για την φύση.

Σκεφτείτε συλλογικά και όχι εγωιστικά. Να θυμάστε ότι τα θηράματα και εν γένει τα άγρια ζώα είναι σε πολύ μειονεκτική θέση σε σχέση με μας. Δώστε τους τα περιθώρια να αμυνθούν για να επιβιώσουν, ώστε να τα συναντούν τα παιδιά σας στη φύση.

Είστε κυνηγοί και όχι εξολοθρευτές δίχως οίκτο.

Τέλος, σας εύχομαι ΚΑΛΕΣ & ΠΟΛΛΕΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ με στιγμές μοναδικές και καλές καρπώσεις, φυσικά με την καλύτερη συνεργασία μεταξύ μας.

 

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς & Ευχές για την Κυνηγετική Περίοδο 2009-2010

Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Γ' ΚΟΠ

Παρασκευάς Χιόνης

 

www.easy-hit-counter.com

© Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009