ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

2009-09-10 00:00

ΦΙΛΕ ΚΥΝΗΓΕ ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ !!!!

 

ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Σωματείο Αναγνωρισμένο & Συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μέλος της Δ' ΚΟΣΕ

Έτος ιδρύσεως 1934 ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΣ 84 500 || Tηλ/Φαξ: 22820-23312 E-mail: info@ksandrou.gr || Web: www.ksandrou.gr

Αρ. Πρωτ 71/ 10-9-09

Προς: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ Πρωτοπαπαδάκη 17 Ερμουπόλη 84100 Σύρος.

Κοινοποίηση: Κυνηγετικός & Τοπικός τύπος - ΣΕΣΚΦ 2009.

Θέμα: « Ενημέρωση καταστάσεως »

 

Κύριοι, Με λύπη μας διαπιστώσαμε τα ακόλουθα γεγονότα, Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009 στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Συνετίου Άνδρου και Στενού Άνδρου -Τήνου ( Νότιο Ανατολικές ακτές Νήσου Άνδρου) και ώρα 11:30 περίπου μετά από πλήθος καταγγελιών μελών του Συλλόγου μας και πολιτών εντοπίστηκε φουσκωτό σκάφος να πραγματοποιεί θήρα Αγριοπερίστερων μέσα από το σκάφος.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Στενού Άνδρου-Τήνου και Πλάκας Άνδρου (Νότιο δυτικές ακτές Νήσου Άνδρου) σύμφωνα με αναφορά του αντιπροέδρου του Συλλόγου μας κύριου Κατσίκη Νικόλαου, εντοπίστηκε στολίσκος τριών (3) σκαφών (το ένα από τα οποία πιθανότατα ήταν το ίδιο που την προηγούμενη μέρα είχε εντοπιστεί στις Νότιο Ανατολικές ακτές της Άνδρου) να αποβιβάζουν πλήθος κυνηγών στις ακτές.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 περίπου εντοπίστηκε το ίδιο ταχύπλοο φουσκωτό στην θαλάσσια περιοχή Στενού Άνδρου– Τήνου να αποβιβάζει κυνηγούς στην Νήσο Άνδρο, στην κατάθεση του στο σύλλογο μέλος του συλλόγου μας, με την υπό αρίθμο πράξη 9/ 7-9-09 των πρακτικών του διοικητικού Συμβουλίου κατέθεσε ότι «είδε κυνηγούς σε υψόμετρο εκατόν πενήντα (150) μέτρων περίπου και σε απόσταση άνω των πεντακοσίων (500) μέτρων από τις ακτές, σε σημείο που δεν υπάρχουν αγριοπερίστερα να πραγματοποιούν θήρα και άκουσε πέντε (5) με έξι (6) πυροβολισμούς, επίσης πρόσθεσε ότι μόλις έγινε αντιληπτός από κάποιούς κυνηγούς το φουσκωτό άρχισε να προσεγγίζει τις ακτές με σκοπό την περισυλλογή των κυνηγών». Για το προ αναφερόμενο γεγονός υπάρχει και δεύτερη τηλεφωνική ενημέρωση από δεύτερο μέλος του συλλόγου μας. Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις ήταν αδύνατός ο εντοπισμός των διακριτικών των σκαφών.(όνομα, λεμβολόγιο κτλ)

Το απόγευμα της ιδίας μέρας (4 -9-09) πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου Δημητρίου Κουτέλη, προς το Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Τήνου κύριο ΦΑΡΑΚΛΑ ΙΩΑΝΝΗ, το ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑ της ΤΗΝΟΥ, καθώς και με τον πρόεδρο το Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου, κύριου ΚΑΛΟΥΔΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ με σκοπό να τούς ενημερώσει για τα προ αναφερόμενα γεγονότα.

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου στο τηλεφώνημα ανάφερε ότι γνώριζε ότι μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου και δύο (2) άτομα του διοικητικού Συμβουλίου, θα επισκέπτονταν με ταχύπλοο σκάφος την νήσο Άνδρο για να κυνηγήσουν, αξίζει να σημειωθεί ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων παρέμβαινε και κάποιος κύριος με εριστικό τρόπο ο οποίος σε ερώτηση του κύριου Κουτέλη σχετικά με το ποιος είναι, απαντούσε: «Να μην σε νοιάζει εσένα».

Επίσης ο κύριος Καλούδης επιβεβαίωσε ότι το ίδιο σκάφος είχε επισκεφτεί την Άνδρο και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009, στη συνέχεια σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Καλούδη, ενημέρωσε την ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑ ΣΥΡΟΥ με σκοπό να πραγματοποιήσουν από κοινού έλεγχο στα καταπλέοντα φουσκωτά στο λιμένα της ΣΥΡΟΥ.

Για άγνωστο λόγο όμως δεν φρόντισαν (Πρόεδρος και Θηροφύλακας) να ενημερώσουν το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ με συνέπεια συμφωνά με την ισχύουσα νομοθεσία να μην μπορούν να ελέγξουν σκάφος εντός του λιμένα.

Η παραπάνω πληροφορία διασταυρώθηκε και επιβεβαιώθηκε από πληροφοριοδότες μας στην νήσο ΣΥΡΟ. Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 από τις 9:00 περίπου μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου και άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου με ένα (1) ταχύπλοο περιπολούσαν στην θαλάσσια περιοχή Άνδρου – Τήνου, με σκοπό την περιφρούρηση των ακτών και την περισυλλογή πληροφοριών μέσω λήψης φωτογραφιών, χωρίς να εντοπίσουν κανένα σκάφος το οποίο θα προσπαθούσε να πλησιάσει της ακτές της νήσου Άνδρου, γεγονός το οποίο πιστεύουμε ακράδαντα ότι συνδέεται με την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων Κ.Σ Άνδρου και Κ.Σ Σύρου.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την εφαρμογή των 1ον ΑΡΘΡΟ ΔΥΟ (2) του καταστατικού σας (Σκοπός του Κυνηγετικού Συλλόγου είναι η οργάνωσης των κυνηγών και η κυνηγετική κατάρτισης και προαγωγής αυτών προς απόκτηση της αναγκαίας πειθαρχίας και συνειδήσεως δια την εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων θήρας αφ' ενός και την συμβολής αυτού εις την προσπάθεια της πολιτείας προς προστασίας, διατήρηση τούτου, αφ' ετέρου.) 2ον ΑΡΘΡΟ ΤΡΙΑ (3) Παράγραφος δύο (2). ( Παρ 2 H αγωγή δια παντός μέσου των μελών προς ανάπτυξιν της αγάπης προς το θήραμα αλλά και εμφυσήσεως της αγάπης προς τον λαών και την κοινωνία εν γένει.) 3ον ΑΡΘΡΟ δέκα τρία (13) ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΙ.

Δεδομένου ότι ο κύριος Καλούδης (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΣ ΣΥΡΟΥ) όπως δήλωσε ΓΝΩΡΙΖΕ ποια μέλη και άτομα του διοικητικού συμβουλίου θα επισκέπτονταν την νήσο Άνδρο.

4ον Να μας ενημερώσετε εγγράφως σχετικά με το πόρισμα από την εφαρμογή τον προ αναφερόμενων ενεργειών και να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα.

1ον Ποια ήταν τα ονόματα των δυο (2) μελών του ΔΣ που ήταν μέσα στο σκάφος?

2ον Ποιο ήταν το όνομα και ο αριθμός του σκάφους, με το οποίο μεταβήκαν στην Άνδρο? 3ον Τι θηράματα κυνηγούσαν τα μέλη σας κύριε Καλούδη στην νήσο Άνδρο σε υψόμετρο εκατόν πενήντα (150) μέτρων μέσα στη ρεματιά την χρονική περίοδο που η πέρδικα ήταν κλειστή?.

4ον Γιατί κύριε Καλούδη όταν πήγατε με την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑ να πραγματοποιήσετε ελέγχους στο λιμένα ΣΥΡΟΥ δεν φροντίσατε να ενημερώσετε το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ?, (εάν το ενημερώσατε πιο το όνομα και ο αριθμός μητρώου του Λιμενικού που ήταν μαζί?) μήπως δεν γνωρίζεται την σχετική νομοθεσία η το κάνατε για κάποιο άλλο λόγο ?, και εάν ναι για πιο λόγο? Περιμένουμε την απάντηση σας

 

Για το ΔΣ

      Ο πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτέλης Δημήτριος                Στυλιανός Παντελεήμων.

 

www.easy-hit-counter.com

© Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009