Επιστολή προς Υπουργό ( Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ) για τη ρυθμιστική Θήρας 2015/2016

2015-02-01 14:55

ΦΙΛΕ ΚΥΝΗΓΕ ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ !!!!

 

Ο Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009 ετοίμασε επιστολή προς τον Υπουργό ( Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ) για τη ρυθμιστική Θήρας 2015/2016 θα την αναρτήσουμε για ένα μήνα στο Facebook και μετά θα αποσταλεί.

Όσοι συμφωνούν με το κείμενο και την επιστολή μπορούν να την υπογράψουν ( το Like δεν είναι υπογραφή ).

Το Like δεν μου δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω το όνομα σας αν δεν έχω την σύμφωνη γνώμη σας γι' αυτό θα ήθελα να γράφατε ένα Ναι.

Όσοι χρησιμοποιούν ψευδώνυμο και δεν θέλουν να φανεί το πραγματικό τους όνομα εδώ μπορούν να υπογράψουν με το ψευδώνυμο και να αποστείλουν το ονοματεπώνυμο τούς στο e-mail του ΣΕΣΚΦ ( seskf2009@gmail.com ) τα στοιχεία σας δεν θα αναρτηθούν ποτέ και δεν θα διαρρεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο το ψευδώνυμο σας .

Στο μόνο που θα φαίνονται τα στοιχεία σας θα είναι στην επιστολή προς το υπουργείο.

Όσες περισσότερες υπογραφές τόσο περισσότερο θα ακουστούμε.

-------------------------------------------------------

 

Σύλλογος Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών.

https://seskf.webnode.gr/

e-mail Συλλόγου: seskf2009@gmail.com

Ξάνθη : 01 / 02 / 2015

Θέμα : Επιστολή προς Υπουργό ( Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας )

Παραλήπτες :

Υ.Π.Α.Π. Ε.: Παναγιώτης Λαφαζάνης

Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης

Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Βαγγέλης Αποστόλου

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Παναγιώτης Σγουρίδης

 

Κύριε Υπουργέ σας ευχόμαστε ολόψυχα μία λαμπρή πορεία στα καθήκοντα που αναλάβατε του νέου Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Όπως θα έχετε ενημερωθεί σε λίγους μήνες θα συζητηθεί η νέα ρυθμιστική θήρας για το έτος 2015 / 2016.

Όλα τα χρόνια στο τραπέζι για τη ρυθμιστική έπαιρναν μέρος οι αρμόδιοι υπουργοί, περιβαλλοντικές οργανώσεις , οικολόγοι σύμβουλοι και από εκπροσώπους του κυνηγίου μόνο ο η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Αισθανθήκαμε την ανάγκη εμείς οι απλοί κυνηγοί να σας στείλουμε αυτή την επιστολή γιατί δεν γίνετε να μας εκπροσωπεί ένας μόνο κυνηγετικός φορέας , άσχετα εάν είναι ο ανώτατος αυτή τη στιγμή που εκπροσωπεί 230.000 κυνηγούς από την στιγμή που δεν έχουμε ένα κυνηγετικό κόμμα στη βουλή ή στα πολιτικά δρώμενα.

Η πρόταση μας είναι να προσκαλέσετε να βρεθούν στη ρυθμιστική και πρόεδροι κυνηγετικών συλλόγων, είναι οι μόνοι που βιώνουν πραγματικά και από πρώτο χέρι που λέει ο λαός, τα προβλήματα της φύσης σε κάθε περιοχή.

Είναι οι μόνοι που ξέρουν και μπορούν να διαχειρισθούν τον θηραματικό μας πλούτο σωστά, γιατί καθημερινά ζούνε μέσα σε αυτόν και μπορούν να θέσουν σωστές θέσεις.

Καθημερινά έρχονται σε επαφή άμεση με τους κυνηγούς, αλλά και με τους θηροφύλακες και συζητάν τα προβλήματα. Ξέρουμε πως για να γίνει μια συζήτηση με τόσα άτομα δεν είναι εφικτό.

Μπορούν όμως να παραβρεθούν εκπρόσωποι Κυνηγετικών Συλλόγων, που δέχονται την περισσότερη θηραματική πίεση ή εκπρόσωποι τους κατά περιφέρεια. Με καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορείτε να βρείτε λύση .

Με την πρόταση μας αυτή δεν θέλουμε να καταργήσουμε την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ή να πούμε πως δεν χειρίζεται σωστά το θηραματικό μας πλούτο και κατά επέκταση τη ρυθμιστική θήρας.

Αντίθετα νομίζουμε πως θα ήταν μία μεγάλη βοήθεια να ακουστούν και οι προτάσεις αυτών που βιώνουν απευθείας τη φύση και το θήραμα.

Γιατί από τα μεγάλα αστικά κέντρα , με μελέτες που δεν ξέρουμε εάν οι μελετητές υπάλληλοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, και από άτομα που δεν βρίσκονται άμεσα στη φύση καθημερινά δεν μπορείτε να έχετε εμπεριστατωμένα στοιχεία .

Κύριε Υπουργέ σας διαβεβαιώνουμε πως είμαστε οι πρώτοι που πονάμε όταν βλέπουμε την φύση να καταστρέφεται γιατί η πλειοψηφία των κυνηγών δραστηριοποιούνται μέσα στην φύση έμπρακτα 365 μέρες το χρόνο και φυσικά όχι σαν λαθροθήρες που θέλουν να μας παρουσιάσουν ορισμένοι. ( Τα λίγα και μεμονωμένα κρούσματα λαθροθηρίας δεν ανήκουν στην κυνηγετική οικογένεια και φυσικά μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και τα καταγγέλλουμε )

Μετά το κλείσιμο της θήρας δραστηριοποιούμαστε μαζί με τους συλλόγους μας σε σπορές , καθαρισμούς και ότι άλλο μας ζητηθεί από το σύλλογο μας, αρκετοί από εμάς είμαστε αγρότες ,κτηνοτρόφοι ,μελισσοκόμοι,υλοτόμοι και άλλα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στην ελληνική φύση.

Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε κανένα χρηματικό όφελος από τη θήρα, είμαστε εμείς που πληρώνουμε τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα και τον θηροφύλακα του συλλόγου μας χωρίς να βαρυγκωμούμε τα χρήματα μας, σας πληροφορούμε δεν μας περισσεύουν.

Ο θηροφύλακας για εμάς είναι ο αφανής ήρωας ,είναι αυτός που τις περισσότερες φορές με ρίσκο την ζωή του και με δικά του χρηματικά έξοδα σε εξοπλισμό προστατεύει και υπερασπίζετε την φύση.

Όσο και αν σε μερικούς η ομοσπονδιακή θηροφυλακή και οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων νομίζουν και λένε πως δεν πράττουν σωστά το έργο τους και πρέπει να αλλάξουν καθεστώς η να διαλυθούν , τους λέμε ότι κάνουν λάθος.

Οι θηροφύλακες είναι εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και 365 μέρες το χρόνο ανελλιπώς στην ελληνική ύπαιθρο.

Κύριε Υπουργέ η θήρα στον Έλληνα είναι ριζωμένη στο DNA του,είναι τρόπος ζωής από αρχαιοτάτων χρόνων και όχι χόμπι όπως είναι στον Ευρωπαίο πολίτη.

Μην ξεχνάτε ότι οι αρχαίοι πρόγονοι μας είχαν την κόρη του Δία και της Λητούς, δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων την Άρτεμις, που είναι και έμβλημα και φόρος τιμής των περισσοτέρων συλλόγων μας.

Κύριε Υπουργέ ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε την επιστολή μας και ελπίζουμε να την συζητήσετε με τους συνεργάτες σας.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Σ.Ε.Σ.Κ.Φ 2009

Πρόεδρος Κρανίτης Ιωάννης

Συνυπογράφουν :

 

www.easy-hit-counter.com