ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.

 

ΦΙΛΕ ΚΥΝΗΓΕ ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ !!!!

 

Βράβευση του Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009 από την UNESCO.

Τη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2010 ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων κ. Μαρωνίτης Γιάννης βράβευσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών κ. Κρανίτη Γιάννη για τη προσφορά του στη Φύση & την Ειρήνη.

Η βράβευση έγινε στο θέατρο Βεάκειο στον Πειραιά στην εκδήλωση που είχε οργανώσει η UNESCO με θέμα ( ROCK ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΟΡΜΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ) .

 

Η συνέντευξη που παραχώρησε στο web TV - fisi. TV  ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων κ. Μαρωνίτης Γιάννης για τη βράβευση Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.

 

Ερώτηση: κ. Μαρωνίτη τι είναι αυτό που είδατε στο Σύλλογο Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών και σήμερα τον βραβεύσατε;

Απάντηση: Καταρχάς γνωρίζω τη δουλειά του Γιάννη ( Πρόεδρο του Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009) ένας εκπληκτικός θα έλεγα φρουρός του περιβάλλοντος, ένας σωματοφύλακας του περιβάλλοντος και της οικολογίας. Ένας άνθρωπος ο οποίος δουλεύει με μεράκι και ψυχή για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την οικολογία. Φαίνεται λίγο παράξενο πως ένας κυνηγός μπορεί να βραβευτεί για την περιβαλλοντολογική του ευαισθητοποίηση και όμως εγώ πιστεύω ότι όταν αυτός ο άνθρωπος έχει δουλέψει για το δάσος και τη φύση γενικά όσο κανείς άλλος, έχει φυτέψει με τα χέρια του ίσος περισσότερα δένδρα από οποιοδήποτε άλλον, έχει γλιτώσει τη χώρα από πυρκαγιές πάνω από δέκα με είκοσι δάση. Νομίζω ότι αυτό και μόνο αρκεί για να μας κάνει να τον βραβεύσουμε σήμερα.

Ερώτηση: κ. Μαρωνίτη θα υπάρξει στο μέλλον ή στο παρόν κάποια συνεργασία μεταξύ της UNESCO και του Συλλόγου Σ.Ε.Σ.Κ.Φ., στα προβλήματα της φύσης, θα μπορέσετε μαζί να αντιμετωπίσετε κάποια πράγματα προκειμένου να σώσουμε το περιβάλλον και να διατηρήσουμε καθαρότερες τις ακτές μας και το φυσικό περιβάλλον;

Απάντηση: Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες και έχω στο μυαλό μου κάποιες προτάσεις που αν τις δεχτείτε θα είναι μια πολύ καλή βάση για να ξεκινήσουμε μια ευρύτερη συνεργασία. Θέλω πραγματικά να πω ότι μπορούμε όλη μαζί να κάνουμε μια δουλειά για τον καθαρισμό δασών που είναι πολύ σημαντικό γιατί αν είναι ένα δάσος κατά ενενήντα τις εκατό το προστατεύουμε, δεν είναι μόνο δηλαδή η ασχήμια που δημιουργείτε από τα σκουπίδια αισθητικά, αλλά είναι το σκουπίδι αυτό που προκαλεί πάρα πολλές φορές τη φωτιά. Άρα μπορούμε μαζί να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα καθαρισμού μικρών δασών μέσα στηις πόλεις, είναι κάτι που μου αρέσει να το κάνουμε και είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε πιο εύκολα και μετά εάν μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις σε μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις.

Ερώτηση: κ. Μαρωνίτη πιστεύετε πως τα άτομα που δραστηριοποιούνται στη φύση όπως είναι το ψάρεμα, το κυνήγι, οι ορειβάτες και άλλες δραστηριότητες, προστατεύουν το περιβάλλον ή το καταστρέφουν;

Απάντηση: Κοιτάξτε εγώ πιστεύω πως μπορούν να το το προστατεύσουν γιατί ζούνε από αυτό. Εγώ ψαρεύω χταπόδια, το νοιάζομαι το χταπόδι που συμμένει πως θα πρέπει να είναι καθαρή η θάλασσα για να υπάρχει. Άρα είμαι από αυτούς που θέλουμε περισσότερο να είναι καθαρή η θάλασσα. Έμπαση περιπτώση έχουμε πάρει μεγάλες πρωτοβουλίες για να είναι καθαρές οι θάλασσες και για καθαρισμό ακτών. Εντάξει τώρα καταλαβαίνω ότι θα μου πείτε πως δεν μου φταίει το χταπόδι εκεί που το ψαρεύω , αλλά τη να κάνουμε είναι η αλυσίδα της ζωής και της φύσης, αρκεί να σεβόμαστε την ισονομία της φύσης και να προσπαθούμε να στηρίζουμε ιδιαίτερα σε κάποιες περιόδους κάποια ζώα είτε είναι πτηνά ή ψάρια που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Εκεί ο κυνηγός και ο ψαράς πρώτος πρέπει να δείξει την ευαισθητοποιήση του, διαφορετικά θα πάψει να είναι ψαράς θα πάψει να είναι κυνηγός.

Ερώτηση: κ. Μαρωνίτη συμφωνείται ότι οι κυνηγοί όπως και οι ψαράδες είναι τα μάτια τα αφτιά και η φωνή της φύσης, το πιστεύετε αυτό;

Απάντηση: Νομίζω ναι, νομίζω ναι το έχω διαπιστώσει και από δικιά μου εμπειρία, βέβαια παντού υπάρχουν και τα αρνητικά παραδείγματα και αυτά εμείς πάλι πρέπει να τα περιφρουρήσουμε. Δεν είμαι κυνηγός είμαι ψαράς αλλά μου αρέσει τουλάχιστον να παρακολουθώ, να μπορώ να περπατώ στο δάσος, να χαίρομε τη φύση, είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί να κάνει ο άνθρωπος σήμερα για να προσφέρει στη ζωή του και ιδιαίτερα στα παιδιά του. Πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να περπατάνε στο δάσος και εντάξει ίσος είναι και μια ευκαιρία να κολυμπάνε και στη θάλασσα -//-

 

Η Συνομιλία του Προέδρου του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων κ. Μαρωνίτης Γιάννης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών κ. Κρανίτη Γιάννη μετά τη λήξη της τελετής βράβευσης. 

 

Κρανίτης Γιάννης  κ. Μαρωνίτη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη τιμή που μου κάνατε να με βραβεύσετε σήμερα . Δεν βραβεύσατε μόνο εμένα προσωπικά αλλά όλο το Σύλλογο Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών που μου δίνει τη δύναμη και την ενέργεια να προχωρήσω σε αυτό το δύσκολο έργο. Εύχομαι και ελπίζω σε μια συνεργασία.

Μαρωνίτης Γιάννης  Και εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και κλίνοντας θα ήθελα να πω ότι επειδή γνωρίζω πάρα πολύ καλά την ευαισθητοποίηση σας πιστεύω ότι από το Σύλλογό σας δεν θα δούμε να θηρεύετε ένα απαγορευμένο είδος και αν γίνει κάποιο ατύχημα θα πρέπει οι εσείς να το πάρετε και να το πάτε για περίθαλψη.

Κρανίτης Γιάννης Είδη έχουμε από ατυχήματα συνεργασθεί με το ( ΑΝΙΜΑ) τα οποία ή από ασυνείδητους ή κατά λάθος γιατί όλα γίνονται έχουμε μεταφέρει αρκετά πτηνά στη κ. Γανωτή. Βέβαια το δικό μας έργο ΄΄Σοφά Σιωπάτε΄΄ και δεν ανακοινώνονται.... Ανακοινώνονται κάποια άλλα έργα για κάποια άλλα συμφέροντα......

Μαρωνίτης Γιάννης Πάντος πραγματικά είπατε τη λέξη ασυνείδητος κυνηγός, πιστεύω ότι στο Σύλλογος σας δεν υπάρχει κανείς ασυνείδητος είμαι πεπεισμένος για αυτό. Και είμαι σίγουρος πως και αν υπάρξει εσείς οι ίδιοι θα τον καταγγείλετε και θα τον απομονώσετε.

Κρανίτης Γιάννης  Αυτό είναι σίγουρο πως θα γίνει, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με ασυνείδητα μέλη μας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ 

 

 

Από δεξιά    Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών  κ. Κρανίτης Γιάννης .

Στο κέντρο   Ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009  κ. Παπαδοκωτσόλης Γιώργος .

Αριστερά      Ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων  κ. Μαρωνίτης Γιάννης .

 

www.easy-hit-counter.com

 © Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009