Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΕΜΑ: Τροφή και νερό για τα ζώα του Μαραθώνα

2009-09-11 00:00

ΦΙΛΕ ΚΥΝΗΓΕ ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ !!!!

 

Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563 ΤΗΛ: 2103231212 - 2103232616 FAX: 2103257593 e-mail: dkose@otenet.gr

ΘΕΜΑ: Τροφή και νερό για τα ζώα του Μαραθώνα

 

Περισσότερους από 5 τόνους τροφών για πουλιά και θηλαστικά σκόρπισαν σε περιοχές του Μαραθώνα που επλήγησαν από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές, ομάδες κυνηγών και θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τους τοπικούς κυνηγετικούς συλλόγους αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ταυτόχρονα, εγκατέστησαν σε διάφορα επιλεγμένα σημεία δεξαμενές νερού συνδεδεμένες με ειδικές ποτίστρες, ώστε τα διάφορα είδη ζώων να μπορούν να εκμεταλλευθούν την τεχνητή παροχή νερού, όσο διαρκεί η κρίσιμη περίοδο πριν τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου.

Η προσπάθεια που άρχισε τις προηγούμενες ημέρες και θα συνεχιστεί σε τακτά διαστήματα για το επόμενο τουλάχιστον δίμηνο, αποσκοπεί στην παροχή τροφής και νερού προς εκείνα τα είδη της άγριας πανίδας που απώλεσαν ζωτικό μέρος του βιοτόπου τους και συναντούν δυσκολίες στην επιβίωσή τους. Την όλη προσπάθεια καθοδηγούσαν δασολόγοι και ειδικοί επιστήμονες της Ομοσπονδίας, που είχαν τις προηγούμενες ημέρες χαρτογραφήσει και επισημάνει τις τοποθεσίες που χρήζουν παρέμβασης.

Οι τροφές και οι δεξαμενές μεταφέρθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές του Μαραθώνα με ένα κομβόι αγροτικών και φορτηγών αυτοκινήτων που είτε ανήκουν σε κυνηγούς που έλαβαν μέρος στην προσπάθεια, είτε ναυλώθηκαν από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας για να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της επιχείρησης.

Τα συνεργεία των κυνηγών και των θηροφυλάκων χρησιμοποίησαν μάλιστα και τρακτέρ, ώστε η διασπορά και η κατανομή των τροφών να ανταποκρίνεται όσο καλύτερα γίνεται στις ανάγκες των πουλιών και των θηλαστικών για τα οποία προορίζονται.

 

www.easy-hit-counter.com

© Σ.Ε.Σ.Κ.Φ.2009